De schulden van Dis-Hosting zijn opgelopen tot zo'n 2 miljoen euro, vertelt Harmen Dam, eigenaar van de onderneming.

Dam kocht de hostingprovider vorig jaar van Dis-Europe, de moedermaatschappij van onder meer Fiberworld. "De cijfers waren heel goed," zegt Dam, "maar achteraf bleken er lijken in de kast te zitten. Er was trammelant met heel veel klanten."

Diverse klanten waaronder De Digitale Stad hebben woensdagavond halsoverkop hun servers uit het rekencentrum van Dis-Hosting verwijderd. Ook attendeerden diverse Webwereld lezers de redactie op het naderende faillissement. Na de faillissementsuitspraak gaan de deuren van het bedrijf spreekwoordelijk op slot zodat een curator de bezittingen en schulden kan inventariseren. Klanten zouden dan in ieder geval tijdelijk niet bij hun servers kunnen.

Slechte service

Dam legt de schuld van de problemen bij Harry Dijkstra, de vorige eigenaar van Dis-Hosting. Die zou slechte service hebben geleverd waardoor klanten na de verkoop massaal wegliepen. Bovendien heeft Dam 'vermoedens' dat Dijkstra tegen de afspraken in klanten heeft weggekaapt met Fiberworld, een concurrent.

Fiberworld is een aantal keren in opspraak geraakt. Vorig jaar sloot KPN klanten van Fiberworld af omdat de provider zijn rekeningen niet had betaald.

Fiberworld en Dijkstra waren niet bereikbaar voor commentaar.