Club Penguin is een sociale netwerksite voor kinderen tussen de zes en veertien jaar. De site heeft ruim twaalf miljoen geregistreerde gebruikers onder wie 700.000 betalende gebruikers. De site is voornamelijk populair in Noord-Amerika.

"Het combineren van de creativiteit en kennis van Club Penguin met onze Disney Online-activiteiten, zal ons helpen om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van online virtuele werelden voor kinderen en families", aldus Disney-directeur Bob Iger.

Disney betaalt 350 miljoen dollar voor de site, die na de overname Disney's Club Penguin zal heten. Het is voor Disney de eerste grote overname nadat het vorig jaar computeranimatiebedrijf Pixar voor 7,4 miljard dollar overnam.

Club Penguin is in oktober 2005 opgericht door Lane Merrifield, Dave Krysko en Lance Priebe. Merrifield die directeur was van het bedrijf, wordt vicepresident bij de Walt Disney Internet Group (WDIG).

Disney heeft al ervaring met virtuele werelden voor kinderen. Zo introduceerde het bedrijf in 2003 Toontownonline, naar eigen zeggen de eerste massively multiplayer online game voor kinderen. Later dit jaar wordt Pirates of the Caribbean Online nog gelanceerd.