Volgens de Wall Street Journal heeft Nokia Siemens onder andere geboden op Nortels Carrier Networks. Dat onderdeel omvat onder meer de winstgevende CDMA-divisie, de groep die werkt aan de TDM-technologie en de researchers die onderzoek doen naar de 4G-technologie LTE. De Joint venture Nokia Siemens Networks heeft daarnaast de ogen laten vallen op de VoIP-activiteiten van Nortel.

Ook andere Nortel-onderdelen staan in de uitverkoop. De Wall Street Journal schrijft dat Avaya, Siemens Enterprise Communications en investeerder Golden Gate Capital interesse hebben in de tak die bedrijfstelefonie doet voor Nortel. Het bedrijf Genband is in de markt voor de Nortel-divisie die gateways bouwt tussen ip-telefonie en traditionele telefonie.

Nortel zelf reageert niet op de geruchten, maar volgens analisten moet het bedrijf onderdelen afstoten om aandeelhouders tevreden te houden. Nortel vroeg in januari bij de rechtbank uitstel van betaling. Het bedrijf lijdt ernstig onder de huidige economische crisis. Er werken nog zo'n 30.000 mensen bij het Canadese bedrijf.