Internet-gebruikers moeten zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat hun persoonsgegevens op straat komen te liggen. Dat heeft minister Korthals van justitie laten weten op vragen uit de Tweede Kamer naar aanleiding van recente 'lekken' in Netscape Navigator en Internet Explorer. Het aanpakken van ondeugdelijke software of het bestrijden van hackers die de beveiliging van deze programma's omzeilen is in de ogen van Korthals geen taak voor justitie. De minister vindt dat gebruikers zich moeten realiseren wat voor risico's het gebruik van een open netwerk als het Internet met zich meebrengt.

IBM heeft in samenwerking met Monsanto een nieuwe technologie ontwikkeld die kan worden ingezet bij de bestrijding van hackers. Een computeralgoritme, Teiresias genoemd, kan de data analyseren die door een netwerkserver van al het dataverkeer worden verzameld. Daarbij gaat het programma op zoek naar terugkerende afwijkende patronen in het logbestand. Zodra daar iets vreemd in opvalt kan Teiresias aan de bel trekken. Het computeralgoritme werd oorspronkelijk uitgeknobbeld om bepaalde informatie in een DNA op te sporen – de bouwstenen van organisch leven. Teiresias is een figuur uit de Griekse mythologie.

De tweede ruimtevlucht van John Glenn heeft de sigaar van president Clinton verslagen. De lancering van de Space Shuttle met aan boord de bejaarde astronaut en ex-senator werd door tal van de website rechtstreeks in videobeelden uitgezonden. Die webcasts trokken meer belangstellenden dan het videoverhoor van president Clinton, eind september, over de zaak Lewinsky (zie Clinton zonder kleerscheuren). Op de website van het kabelstation CNN bereikte de vraag naar de beelden van de lift-off op den duur een piek van 494.000 hits per minuut. Wie de lancering heeft gemist (en voor de abonnees van A2000 in Amsterdam) biedt CNN een reportage in RealMedia en Windows Media aan via CNN Videoselect.

Wie wil weten hoe de agrarische wetenschap in de jaren dertig dacht over de uienzaadteelt kan op de website van de Landbouwuniversiteit Wageningen terecht. Daar is informatie opvraagbaar over alle 2500 proefschriften die sinds 1919 op de universiteit verdedigd. Van de exemplaren tot 1968 en na 1988 zijn uitreksels te lezen. Aan de proefschriften uit het gat van 20 jaar wordt nog gewerkt. De Wageningen Dissertation Abstract Databank is vrij toegankelijk – ook voor niet-doctorandussen.