De storing is al op 20 juli ontstaan en treft volgens Planet maar een klein deel van de domeineigenaren. "Het gaat om ongeveer 40 klanten. Dat is maar een klein deel van de 50.000 domeinnaameigenaren", aldus woordvoerster Eke Wolters van KPN, dat eigenaar is van Planet Internet.

Het probleem wordt veroorzaakt door de installatie van twee nieuwe systemen. "Er zijn twee nieuwe systemen in gebruik genomen, een administratief systeem en een systeem voor de hosting. De communicatie tussen deze systemen blijkt nog niet helemaal vlekkeloos te verlopen", verklaart Wolters.

Als gevolg van de problemen kunnen de getroffen klanten geen wijzigingen in de dns-gegevens van hun domeinnamen doorvoeren. "Ze kunnen bijvoorbeeld het doorlinken van de ene domeinnaam naar de andere niet aanpassen", aldus Wolters.

De zegsvrouw van KPN gaat ervan uit dat de storing binnen een aantal dagen verholpen is. "We verwachten dat de storing eind deze week of begin volgende week opgelost is door een update van de systemen."