Eerder deze week doken al de geruchten op over een levertransplantatie. Die zijn nu bevestigd met een officieel bericht van de Methodist University Hospital in Memphis.

"Meneer Jobs herstelt goed en de prognoses zijn uitstekend", aldus dokter James Eason. Jobs was aan de beurt voor een nieuwe lever "omdat hij de patiënt was met de hoogste MELD-score, en daarom de ziekste patiënt op de wachtlijst was op het moment dat een donororgaan beschikbaar kwam." Jobs heeft toestemming gegeven voor het officiële bericht, zegt het ziekenhuis.

Hormoonafwijking

Jobs, die eerder een tumor aan de alvleesklier overleefde, verscheen wegens gezondheidsproblemen sinds januari niet meer op zijn werk. Destijds schreef Jobs in een open brief dat hij een hormoonafwijking had, waarvoor hij werd behandeld.

Volgens diverse Apple-medewerkers zou Jobs al deze week zijn teruggekeerd op het hoofdkantoor in Cupertino. Hij liet ook al van zich horen in het persbericht dat Apple stuurde naar aanleiding van 1 miljoen verkochte iPhone 3GS-toestellen. "Klanten stemmen en de iPhone wint", liet Jobs weten. "Het momentum is sterker dan ooit".

Fake Steve Jobs

Naast de echte Steve Jobs komt ook Fake Steve Jobs terug. Tot afgelopen zomer schreef Dan Lyons een immens populair satirisch blog waar hij de Apple-topman personifieerde. Daar stopte hij mee toen bleek dat de echte Jobs ernstig ziek bleek te zijn.

Nu is Fake Steve weer aan het bloggen geslagen. "De idioten van Reuters hebben iemand gestuurd om te posten voor mijn huis. Ziekelijk", schrijft Fake Steve. Ook maakt de nep-Steve al grappen over de iLiver 2.0. "Als ik 's morgens wakker wordt voel ik me als Shaft, Superfly, James Bond en Kung Fu tegelijk. Ik kan al twee keer mijn gewicht tillen met bankdrukken." Ook bedankt de nep-Jobs David Pogue van de New York Times voor het feit dat hij zijn halve lever heeft afgestaan.