Op gijsgraafland.com wordt het domein voor duizend gulden te koop aangeboden. Gijs Graafland heeft 'natuurlijk' geen interesse om het domein te kopen. "Het interesseert me niet. Het maakt me niet uit dat ze het geregistreerd hebben. Dat soort dingen brengt tenminste een discussie op gang", aldus de directeur van het bedrijf dat donderdag volgens verwachting de rechtszaak om 300 merknamen verloor.

Graafland legde wel gijsgraafland.nl vast, maar dit domein is inmiddels geblokkeerd door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), samen met nog 17.000 andere door Namespace vastgelegde domeinen. Voor de overige 28.000 domeinnamen die Namespace heeft vastgelegd, heeft het bedrijf tot half augustus de tijd om de achterstallige rekeningen te betalen. Anders zal de SIDN ook deze domeinen blokkeren.

Onduidelijk is wie gijsgraafland.com heeft gekaapt. Het domein is via OpenSRS, de registratiedienst van Tucows, vastgelegd. Ook gijs-graafland.com is overigens vastgelegd. Met dit domein wordt nog niets gedaan: wie het adres intikt, komt terecht bij de site van registratiedienst NameZero.