Initiatiefnemer Steven Bink van WindowsXP.nu werd eind vorig jaar gesommeerd het domein over te dragen aan Microsoft. Volgens het softwarebedrijf zou de Nederlander het merk- en beeldrecht overtreden. Bezoekers zouden kunnen denken dat de site wordt beheerd door Microsoft, wat niet het geval is.

De advocaten van Microsoft – het Amsterdamse kantoor Kennedy Van der Laan – eisten dat Bink het omstreden domein uiterlijk op 19 december zou overdragen aan het softwarehuis. Hoewel Bink in eerste instantie een conflict niet uitsloot, heeft hij besloten gehoor te geven aan de eis.

"Juridisch had ik geen sterke positie", zo stelt Bink nu tegenover WebWereld. "Ik wil geen ruzie met Microsoft, ik verdien mijn geld met hun technologie."

Inmiddels verwijst het bewuste domein al automatisch door naar het minder aantrekkelijke domein WinXP.Bink.nu, waarop Bink zijn activiteiten voortzet. Deze doorverwijzing blijft tot en met 31 maart in werking. Daarna zullen de fans het nieuwe domein op eigen kracht moeten zien te vinden.