Yourhosting is hiermee de eerste die amateurs een domeinnamenwinkeltje aanbiedt. Met één druk op de knop is het voor handelaren in tweedehands domeinnamen mogelijk vanuit de website van Yourhosting handel te drijven op de domeinnamenmarktplaats Sedo. Daarmee boort de hoster een nieuwe markt aan.

"We maken domeinhandel beschikbaar voor een groot publiek", zegt marketingmanager Bart Carlier van Yourhosting. "Nu kan ook de buurvrouw drie hoog achter een domeinwinkel beginnen." Het is ook mogelijk geld te verdienen met het parkeren van een domeinnaam. Via Sedo worden advertenties gezet op dergelijke domeinen die niet actief worden gebruikt. Ook daarmee kan de amateurhandelaar geld verdienen.

16,7 miljoen domeinnamen

Met de samenwerking met Sedo wil Yourhosting meer klanten trekken die domeinnamen aanschaffen en hosten. Binnen die samenwerking kunnen klanten van Yourhosting ook bieden op te koop staande domeinnamen op Sedo. Het gaat volgens Yourhosting om 16,7 miljoen "tweedehands" domeinnamen. Natuurlijk kunnen gekochte domeinnamen vervolgens worden ondergebracht bij Yourhosting.

Volgens Carlier is het voor iedereen altijd al mogelijk geweest om te bieden op domeinnamen bij Sedo. Alleen is deze van oorsprong Duitse marktplaats bij lang niet iedereen bekend, ondanks spraakmakende veilingen. "Hiermee verlagen wij de drempel." Yourhosting is door Sedo benaderd nadat de marktplaats het technisch mogelijk had gemaakt de api te integreren in andere websites. Dat gebeurde pas onlangs.