De domeinnaam Amberalert.nl staat op naam van het Utrechtse Internet New Business Concepts van Bryan Chin Fo Sieeuw. Hij zou duizenden euro's hebben gevraagd voor de overname van de domein aan Netpresenter. Dat meldt onder meer De Telegraaf.

Het Limburgse Netpresenter werkt samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), dat initiatiefnemer is van Amber Alert Nederland.

Onderhandelingen

De onderhandelingen tussen Chin Fo Sieeuw en Netpresenter liepen op niets uit. "Ik vind het uitermate verwerpelijk dat deze man over de rug van vermiste en gekidnapte kinderen geld wil verdienen," zegt Netpresenter-directeur Frank Hoen in De Telegraaf. "Tegenover het afnemen van mijn producten dient, net als bij elk ander bedrijf, een vergoeding te staan", reageert Chin Fo Sieeuw in die krant.

Actuele namen

Chin Fo Sieeuw baat ook de site Domeinveiling.nl uit. Hij was maandagochtend telefonisch niet bereikbaar voor verder commentaar. De domeinhandelaar verkocht onder meer de naam Christendom.nl voor tienduizend euro.

Hij lijkt vaker bij de registratie van domeinen op de actualiteit in te spelen. Zo staat op dit moment de naam Garantieregeling.nl, een term die door de kredietcrisis in bekendheid groeide, te koop op zijn site.

Pop-up

Netpresenter gebruikt sinds enkele weken AmberalertNederland.nl. Op die site staat software waarmee gebruikers bij een melding van een vermist of ontvoerd kind direct in een popup-scherm het politiebericht krijgen te zien. De naam Amber Alert komt van het gelijknamige Amerikaanse systeem.