TLC, een leverancier van netwerksoftware en –hardware, profileert zich als "uw partner in communicatie". Dat weerhoudt de Leusdense firma er niet van om op het communicatiemedium bij uitstek – het Internet – flinke verwarring te veroorzaken. Het bedrijf heeft naast zijn eigen domeinnaam www.tlcbv.nl ook te pronken met www.ibm.nl en www.citrix.nl, twee ondernemingen waarvan TLC producten verkoopt. Het regelement van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland verbiedt deze vorm van misleiding, maar kennelijk zijn de aanvragen van TLC er door heen geslipt. Eind maart werd eenzelfde grap uitgehaald met www.microsoft.nl

Windows-gebruikers hoeven niet langer het Internet op om de plug-ins te downloaden om de webpagina's te kunnen bekijken die met Macromedia Shockwave en Flash zijn gemaakt. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat de players standaard zijn opgenomen in Windows 98 – hetgeen sommige gebruikers al hadden opgemerkt. Macromedia hoopt dat webontwerpers sneller geneigd zullen zijn om zijn software te kopen, als meer Internet-surfers zijn uitgerust met de juiste plug-ins.

'Hier spreekt men Hollands': het archief van de nieuwsgroepen op het Usenet, Deja News, heeft zeventien tolken in dienst genomen. Via de zoekrobot kan nu in zeventien talen naar berichten worden gezocht, inclusief het Nederlands. Middels het taalfilter kan nog nauwkeuriger naar informatie worden gespeurd in de miljoenen postings die in Deja News zijn opgeslagen. Naast het Nederlands en het Engels bedient het archief ook de Chinezen, Denen, Vietnamezen, Spanjaarden, Zweden, Duitsers, Fransen, Hongaren, Italianen, Japanners, Finnen, Noren, Polen, Portugezen, Russen en Koreanen. De zoekterm 'WebWereld' in het Nederlands leverde vanochtend 200 opvraagbare berichten op – de oudste uit 1996.

De raciale verschillen in de Verenigde Staten openbaren zich ook in cyberspace. Volgens een studie van het ministerie van handel in Washington heeft 21,2 procent van de blanken toegang tot het Internet, tegen 7,7 procent van de zwarten en 8,7 van de Hispanics (Spaanstaligen). Ook in het computerbezit blijven de minderheden achter: van de blanke Amerikanen heeft bijna 41 procent een computer, tegen over 19,4 procent van de Spaans-sprekenden en 19,3 procent van de zwarten. Het onderzoek werd vorig jaar oktober uitgevoerd door het American Census Bureau onder 400.000 gezinnen in de VS.