De Automatic Link, een dongle die data leest uit het voertuigmanagementsysteem (On-board Diagnostics of OBD) van een auto, staat via een bluetooth-verbinding in contact met de smartphone. Daarop kan met een speciale app realtime informatie worden afgelezen. De dongle komt in mei eerst in Amerika op de markt.

De dongle is bij vrijwel elke auto vanaf 1996 aan te sluiten. Dat komt doordat voertuigen sindsdien een OBD-aansluiting hebben, meestal rond de pedalen aan bestuurderskant. De app komt beschikbaar op zowel Android als iPhone.

Gedetailleerde informatie

Deze app registreert autogedrag en geeft meldingen wanneer je bijvoorbeeld te hard rijdt of brandstof kunt besparen. Bovendien is het toevoegen van meer gedetailleerde informatie, zoals waarom een waarschuwingslampje precies brand of het automatisch inschakelen van hulpdiensten na een ongeluk, allemaal mogelijk.

De app maakt gebruik van het GPS-systeem van een smartphone. Daarbij verzamelt het ook data van het internet, waaronder de huidige brandstofprijzen bij tankstations, en verbind deze met data van de auto. Zo kan het onder meer precies uitreken hoeveel een rit heeft gekost.