Het Canadese Research in Motion (RIM) meldt namelijk dat er nader onderzoek wordt uitgevoerd naar de manier waarop het bedrijf opties heeft uitgegeven. Als hier fouten in worden ontdekt, kan dat betekenen dat de omzetcijfers met 25 miljoen tot 45 miljoen dollar moeten worden verlaagd. Dit zou dan gelden voor de periode vanaf 1997, toen het bedrijf een beursnotering kreeg.

In het tweede fiscale kwartaal, dat eindigde op 2 september, behaalde RIM een omzet van 658,5 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 490,1 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 140,8 miljoen dollar.

Meer dan 70 procent van de omzet is afkomstig van handhelds, 19 procent komt van diensten, 6 procent van software en 3 procent van andere activiteiten. In het afgelopen kwartaal steeg het aantal Blackberry-gebruikers met 705.000.

In het lopende kwartaal verwacht RIM ongeveer 800.000 nieuwe klanten erbij te krijgen. Daarmee zou het totaal aantal Blackberry-gebruikers oplopen tot zeven miljoen.

Toch verwachten analisten van IDC dat in 2010 het marktaandeel van RIM kleiner zal zijn. RIM heeft de industriestandaard bepaald, maar het aantal Windows Mobile-handhelds zal aanmerkelijk groeien tot een marktaandeel van 32,2 procent, zo is de verwachting.