Dot TK heeft een online verificatiefunctie in gebruik genomen, de Dot TK WatchDot, waarmee de inhoud van websites wordt beoordeeld, zo laat het Amsterdamse bedrijf aan zijn gebruikers weten. Haatsites en sites met seks en informatie voor terroristen, worden voortaan geweigerd. Vanaf nu is het gratis .tk-domein kindvriendelijk, bedoeld voor informatieve en educatieve content en entertainment, aldus Dot TK.

Volgens Balder Alofs van Dot TK zijn alle 1,2 miljoen gratis .tk-domeinen gecontroleerd volgens de nieuwe regels. "2,1 Procent van de domeinen voldeed niet aan de regels en die adressen hebben we uit de lucht gehaald", aldus Alofs.

Alleen betalende .tk-gebruikers zijn vrij met wat zij op hun website zetten. "Als je voor het domein betaalt, is het van jou en hebben wij geen controle over de content." Volgens Alofs is het dus mogelijk dat een klein aantal .tk-sites nog steeds dit soort content verspreidt.

Verder heeft Dot TK het advertentiebeleid aangepast. Op gratis .tk-sites worden automatische banners of advertentieframes geplaatst. Nieuw is nu dat deze advertenties kunnen worden uitgezet in ruil voor een sms-bericht. Daarvoor wordt 1,10 euro berekend.

Wie helemaal geen advertenties op zijn pagina wil hebben en vrij wil zijn met de content van zijn website, kan een domeinnaam kopen voor 9,95 dollar per jaar.