Dat heeft Kim Dotcom beloofd de binnenkort te verschijnen opvolger Mega. Via Twitter laat de man achter de offline gehaalde opslagdienst Megaupload weten dat die opslagruimte gratis wordt. Als zijn woorden waarheid blijken, zal de nieuwe cloudopslagdienst meer opslag krijgen dan Dropbox, Google Drive en Microsofts Skydrive bij elkaar.

Minder dan Megaupload

Wel blijft het veel minder dan het oude Megaupload. Dat gaf nieuwe gebruikers 200 GB gratis opslagruimte in de cloud, terwijl het uploaden van bestanden tot 2 GB mogelijk was. Het is zeer aannemelijk dat Mega net als alle vergelijkbare diensten bij meer opslagruimte een betaalde dienst wordt. Voor 50 GB gratis opslag kan men in de tussentijd ook terecht bij MediaFire.

Minder goed nieuws was er voor oude gebruikers. Zij die hopen dat hun oude bestanden die stonden opgeslagen op Megaupload worden overgezet naar Mega, krijgen vooralsnog geen garanties. De advocaten van Dotcom zeggen dat dit momenteel niet mogelijk is en kunnen ook geen uitsluitsel geven of dat in de toekomst nog gebeurt. Volgens Dotcom wordt hier aan gewerkt.

Tegenslag

Mega wordt naar verluidt zondag gelanceerd in Nieuw-Zeeland. De nieuwe opslagdienst kende al wat tegenslag, onder meer van de regering van Gabon, het land waar Dotcom de webextensie .ga van wilde gebruiken. Door de dienst vanuit Gabon aan te bieden dacht Dotcom uit de handen van de Amerikaanse justitie te kunnen blijven.