Tweeduizend bezoekers tekenden een petitie voor eerlijke handel. In totaal kwamen er dertigduizend mensen af op de site Downloadday.nl. Via de site was het dinsdag mogelijk om gratis muziek te downloaden. De muziek van Downloadday.nl kan maximaal vijf keer worden afgespeeld.

Enkele honderden artiesten hebben hun muziek ter beschikking gesteld voor de Download Day. Het ging daarbij onder meer om Oasis, Westlife en De Jeugd van Tegenwoordig.

Doel van de actie was om handtekeningen te verzamelen voor een petitie voor eerlijke handel. Wereldwijd zijn er nu 9 miljoen mensen die de petitie hebben ondertekend. Novib hoopt dat dit er uiteindelijk 10 miljoen worden. De organisatie wil de handtekeningen tijdens een bijeenkomst van de wereldhandelsorganisatie WTO in Hongkong aanbieden.

"Er is enorm veel aandacht voor de actie geweest", stelt Sander Remans van Ilse Media. "Daarmee is het doel voor een groot deel bereikt."

In totaal werden er dinsdag 68.837 nummers gedownload. De populairste download was 'Niet of nooit geweest' van Acda en De Munnik. Op de tweede plaats eindigde 'How do you do' van Shakira. De nummer drie was 'Intro Alicia's Prayer' van Alicia Keys.

Via de site van Novib is het nog altijd mogelijk om de petitie te ondertekenen.