De zogeheten ‘Paris Hilton Sex Tape’ is door het bedrijf Xpays uitgebracht als film: ‘A night in Paris’. De oorspronkelijk in 2003 uitgelekte opname van sexuele escapades van de beroemde erfgename van het Hilton-concern is één van de meest gedownloade bestanden op BitTorrent, schrijft p2p-blog TorrentFreak. Die populaire video heeft ook voor veel spam en phishing-pogingen gezorgd.

Xpays klaagt nu 834 p2p-gebruikers aan voor het downloaden van de ‘film’. In totaal zijn er duizenden BitTorrent-gebruikers die dit videobestand online delen. Het bedrijf claimt dat het hier schade van ondervindt. Het heeft “een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld besteedt aan het produceren, marketen en distribueren van de film” en ziet volgens de aanklacht zijn winst afnemen door deze massale inbreuk op zijn auteursrechten.

Minderjarigen

Verder stelt Xpays nog dat de p2p-beschikbaarheid van ‘A night in Paris’ een gevaar is voor minderjarigen. Die kunnen de sexvideo namelijk in handen krijgen aangezien er via BitTorrent geen leeftijdskeuring plaatsvindt. Het downloaden van adult entertainment content is voor minderjarigen mogelijk zonder dat zij moeten voldoen aan “het leeftijdsverificatieproces dat de meeste aanbieders van adult content vereisen vóór distributie van die content”, aldus Xpays.