Die boodschap zit in de netwerknaam. Op iedere Wi-Fi access-point kan je de naam instellen. Sommigen gebruiken deze naam om een statement te maken.

New York

Kevin Deutsch van de Daily News heeft in New York eens bekeken welke netwerknamen men daar zoal gebruikt. Hij maakte daarbij gebruik van de kennis van de enige Wi-Fi namenverzamelaar in New York, Alexandra Janelli. Zij vond namen met onschuldige verwijten aan de buren, zoals' 'turndowyourmusic'. Andere namen zoals 'wehaveroaches' verzoeken de lokale insectenbestrijder om in actie te komen. De netwerknamen 'imunderyourbed' en 'dontstalkus' laten weer een heel andere vorm van bureninteractie zien.

Het viel Deutsh ook op dat veel namen van een heel andere orde zijn dan vriendelijk verzoekjes aan de omgeving. Deze andere namen hadden met name betrekking op de sexuele mogelijkheden van de eigenaar of roemden specifieke lichaamsdelen.

Brave Nederlanders

En in Nederland? Hebben wij door ook last van de New Yorkse grote stadsmentaliteit en branie op de Wi-Fi golven? Uit een snelle scan blijkt dat de meeste Wi-Fi namen betrekking hebben op de eigenaar van het access-point. De meeste bedrijven geven hun Wi-Fi netwerk de eigen bedrijfsnaam mee. Op een bedrijventerrein is het met een Wi-Fi scanner en Google Maps tegenwoordig prima navigeren. Particulieren geven hun netwerk vaak de eigen naam mee of een fantasienaam. Iedere woonwijk heeft wel een 'famjansen' en een 'villa kakelbont'. Helaas hebben we niks schunnigs kunnen vinden. Wat zijn we In Nederland braaf.

Bron: Techworld