Verder kwam er duidelijkheid over ACTA vanuit de Europese Commissie. Nou ja, er werd een persconferentie en een stakeholdersmeeting gehouden. Maar de goednieuwsshow levert weinig inzichten op en het blijft allemaal erg schimmig. Bits of Freedom was op z'n zachtst gezegd niet echt enthousiast. Ondertussen stond ik voor de rechter voor het vragen om informatie. Microsoft heeft het druk met patenttrollen, die hun intellectueel eigendom opeisen in harde valuta. En zo werd er wat afgeprocedeerd de laatste weken.

Dan nog een tweede podcast: Stel je voor: Je houdt van fietsen en dus zeg je je baan op om naar Peking te fietsen. Niet alleen voor jezelf, maar ook om geld binnen te slepen voor de strijd tegen spierziektes. Dat doet Maarten Borgers als hij morgen om 09:30 bij het Olympisch Stadion op de fiets springt met vrienden en bekenden. Zij rijden de eerste etappe mee als afscheidsgroet. Onderweg blogt de fietser zich suf en twittert er vrolijk op los. Ook in China, want KPN gaf hem een BlackBerry om in contact met de wereld te blijven staan. ICT Roddels spreekt met Maarten om alles over deze bijzondere reis te horen.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.