De generaal buiten dienst en presidentskandidaat voor de Democraten droeg de grijze, saaie trui op zijn campagne in de noordoostelijke staat New Hampshire. Clark kreeg al snel kritiek op zijn kleding-smaak die net zo grijs lijkt als zijn conservatieve imago (velen kunnen moeilijk geloven dat Clark Democraat is en geen Republikein). De winter houdt New Hampshire stevig in zijn greep en volgens generaal Clark, of 'Wes Clark' voor supporters, maakt de warmte van de trui goed wat het kledingstuk aan stijl mist.

Toch loosde de generaal de trui fluks. Clark schonk de trui aan Liberty House in Manchester, New Hampshire. Dit opvanghuis voor dakloze veteranen zit om geld verlegen en veilde het kloffie van Clark En daar stond-ie dan op eBay: "General Wesley Clark's Argyle Sweater". De trui heeft een Schots patroon met enkele donkerrode en donkergroene ruiten maar is overheersend grijs. Maat en materiaal zijn onbekend, maar dat kon het biedend publiek niets schelen: de veiling begon met een voorzichtig bod van vijftig dollar, maar na 79 biedingen deed de trui 12.600 dollar.

Het was echter de vraag of de hoogste bieder geen grappenmaker was. Het zou niet het eerste nepbod op eBay zijn. Toen meesterhacker Kevin Mitnick platzak uit de gevangenis kwam, besloot hij zijn oude laptopje op eBay te veilen. Mitnick moet verheugd naar het beeldscherm hebben gestaard toen de waarde van het hopeloos verouderde computertje steeg naar ruim 15 duizend dollar. Maar helaas: toen het tijd was om af te rekenen, was de hoogste bieder met de noorderzon vertrokken.

De bieder van $12.600 voor de trui van de generaal ging op eBay schuil achter de naam 'mukilteobowlingleague' en is kennelijk iemand die betrokken is bij de bowling-liga in het plaatsje Mukilteo in de staat Washington. Mukilteobowlingleague lijkt niet echt een 'big spender' op eBay te zijn. Eén van zijn of haar duurste aankopen op eBay is een Sony zakcomputer voor $108,50. Verder was hij of zij vooral uit op koopjes op eBay, zoals een navel-ring in de vorm van een libelle (acht dollar) en een tweejarig abonnement op Gourmet Magazine ($9,75).

Zou mukilteobowlingleague echt 12.600 dollar voor de grijze trui betalen? Verkopers op eBay waar mukilteobowlingleague zaken mee deed melden in het betrouwbaarheidssysteem van eBay dat mukilteobowlingleague honderd procent betrouwbaar is. Maar mukilteobowlingleague annuleerde plotseling het bod. Vier bieders die mukilteobowlingleague voorgingen trokken hun bod ook in, waarna het hoogste bod op 5304 dollar stond. En daarna werd het saai en na 68 geldige biedingen bleek de trui $5404,00 waard.

En eBay - walhalla van sjacheraars - zou eBay niet zijn als er niet heel snel heel erg commercieel op de hype van de trui zou worden ingehaakt. Zo bood iemand uit Duitsland een soortgelijke trui aan. Niet Clarks trui, maar wel "nieuw en ongebruikt". Na dertien keer bieden was het vod al goed voor tachtig dollar. OK, je zult maar net zo'n trui in huis hebben en er vanaf willen. Prima. Maar storender zijn lieden als parasiet Lizardboy7.

Lizardboy7 woont in Kansas City en printte razendsnel honderden T-shirts met de opdruk "Ik kocht Generaal Wesley Clarks trui" en wilde daar minstens $19,99 per shirt voor hebben. Typisch fout Amerikaans; schaamteloos een quick buck maken. Zo kon je een dag na de aanslag op de twin towers patriottische T-shirts met een lelijke print in de straten van New York en op eBay kopen. Soortgelijke taferelen tijdens de oorlog in Irak, en zo is er altijd wel weer wat. En nu dus Lizardboy7 met z'n shirtjes - waarvan hij er geen één verkocht. En nu zit hij met 200 shirts in zijn maag. Haha! Net goed.