Nadat Apple's online muziekwinkel Itunes eind mei de primeur had met de verkoop van drm-vrije nummers van EMI, biedt de platenmaatschappij zijn muziek nu ook aan andere muziekwinkels aan.

Passalong Networks, dat technologie levert voor onder andere muziekwinkelketen For Your Entertainment, bereikte woensdag een overeenkomst met EMI. Ook de Britse muziekwinkel 7digital gaat de muziek van EMI zonder kopieerbeveiliging verkopen.

Beide bedrijven zijn van plan de muziek in hogere geluidskwaliteit aan te bieden dan Itunes. Apple's winkel biedt aac-bestanden aan met een kwaliteit van 256 Kbps. De nieuwe leveranciers van muziek van EMI kiezen voor mp3-bestanden van 320 Kbps.

Topman Dave Jaworski van Passalong Networks roemt EMI voor de beslissing ook drm-vrije muziek aan andere winkels dan Itunes te leveren, zo meldt Ars Technica. Begin juni ontstond ophef over de drm-vrije muziek van Itunes omdat Apple gegevens van de koper aan de nummers toevoegt. Dit gebeurt ook al langer met nummers met drm-beveiliging, maar de privacyrisico's zijn daar beperkter omdat die bestanden moeilijker te verspreiden zijn.