Volgens het ambitieuze plan moeten de drones overheidsstukken gaan rondvliegen, zoals rijbewijzen. De stukken bevinden zich in een opbergvak bovenop de drone. Deze kan met behulp van een irisscan of vingerafdruk door de juiste ontvanger worden geopend.

Quadcopter

Het prototype van de drone is een zogenaamde quadcopter, een drone met vier rotoren. Het apparaat heeft een breedte van vijfenveertig centimeter en werkt op batterijen. Verdere technische details zijn niet bekend gemaakt.

Dubai is al langer aan het experimenteren met drones. Om grote groepen mensen in de gaten te houden en voor hulpje van de brandweer.

Amazon-drones weggehoond

De Amerikaanse online boekenverkoper Amazon kwam begin december nog met het plan om drones te gaan inzetten voor zijn pakketbezorging. Het idee van Amazon werd door meerdere deskundigen niet al te serieus genomen en het kan volgens deze experts nog jaren duren voordat het mogelijk is wat Amazon met zijn Prime Air wil.

Of deze deskundigen nu wel of niet gelijk krijgen valt nog niet te zeggen, maar het idee van Amazon-CEO Jeff Bezos krijgt dus alvast wel navolging.