Dropbox breidt zijn functies langzaam uit voor zijn zakelijke gebruikers. De laatste toevoeging is het aanmaken van bedrijfsmappen. Deze ‘team folders’ kunnen alleen door een beheerder worden aangemaakt die vervolgens teamleden uitnodigt en hen toestemming verleent.

Zij krijgen een notificatie via e-mail dat zij zijn toegevoegd aan een gezamenlijk map. Teamleden kunnen ook later worden toegevoegd. Volgens het Dropbox-team kunnen in die gedeelde mappen bijvoorbeeld bedrijfshandleidingen, HR-documenten of projectmateriaal worden opgeslagen.

Dropbox kent al langer de mogelijkheid om mappen te delen. Het verschil met deze teamfolders is dat alleen de beheerder binnen een bedrijf het recht heeft om deze mappen aan te maken en de keuze heeft deze op een later moment niet langer te delen. Werknemers die op hun beurt niet willen dat een teamfolder opslagruimte inneemt op hun computer, kunnen dit via Selective Sync uitschakelen.

De nieuwe zakelijke koers bij Dropbox is in februari ingezet toen een nieuwe adminconsole met veel meer beheertools werd geïntroduceerd. In april volgde Single Sign-On (SSO) wat ook via Microsofts beheersoftware Active Directory kan lopen. Voor de IT-beheerder slaat Active Directory de instellingen centraal op, wat het zakelijk gebruik van Dropbox overzichtelijker en dus aantrekkelijker moet maken.