Op diverse fora van voetbalfans wordt momenteel informatie uitgewisseld hoe via p2p-diensten als PPLive.com gratis voetbal kan worden gekeken. Ook sites als Cybersky-tv.net en Football4less.com worden in dit kader genoemd. Ajax- en Feyenoord-fans zouden het afgelopen weekend al op deze manier gratis naar uit China of Japan afkomstige livebeelden van hun clubs hebben kunnen kijken.

Versatel kan hierdoor ernstig in verlegenheid worden gebracht, omdat dit telecombedrijf de rechten voor de livewedstrijden bezit. Het heeft hiervoor ruim dertig miljoen betaald. De wedstrijden worden aan de man gebracht in combinatie met snelle adsl-verbindingen.

Tot overmaat van ramp gaat het hiermee niet van een leien dakje. Na aanloopproblemen is het nu een landelijke storing waar de telco mee te kampen heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer deze zal zijn verholpen. Inwoners van de regio Breda zijn sinds vorige week al verstoken van internet en voetbal. "Ik heb hierdoor Ajax-Feyenoord moeten missen", zo zegt een van de gedupeerden tegenover Webwereld. "Maar we krijgen geen compensatie, want volgens Versatel is voetbal een gratis dienst."

Versatel is onbereikbaar voor commentaar.