Het Duitse blad Der Spiegel heeft bij de veiling op eBay maar liefst 3.350 pond (11.500 gulden) neergeteld voor het apparaat. De veiling voor de koffiepot sloot zaterdag.

Het blad wil de koffiepot gebruiken voor zijn website. Een webcam zal de hele dag door beelden van de koffiepot uitzenden. Zo hoopt de redactie van het blad bezoekers naar haar site te trekken.

De geveilde koffiepot verwierf cultstatus, omdat het beeld van een koffiepot in 1993 het eerste 'live' beeld op internet was. De koffiekamer werd na verloop van tijd zelfs een toeristische attractie. Ook Der Spiegel hoopt op toeristen die een bezoek zullen brengen aan de redactie om er een keer een kopje koffie te komen drinken.

Het blad, dat onder de naam Ockbert aan de veiling meedeed, zal het apparaat dan wel eerst moeten repareren. "We moeten waarschuwen dat het apparaat kapot is en waarschijnlijk niet meer gerepareerd kan worden", waarschuwde de vorige eigenaar - de vakgroep informatica van de Universiteit van Cambridge - op de veilingsite.

De onderzoekers in het computerlaboratorium installeerden in 1991 een webcam in de koffiekamer, zodat ze vanuit hun werkkamer konden zien of er nog koffie in de pot zat. Omdat er maar één koffiekamer in het gebouw was, moesten de meeste medewerkers flink trappenlopen. Door de cam hoefden ze in ieder geval niet langer vergeefs op pad. Vanuit hun werkkamers konden ze elke twintig seconden het laatste beeld van het koffiezetapparaat opvragen.