SAP is niet geïnteresseerd in een overname van concurrent Software AG, ook al kan deze acquisitie voor 'een prikkie' plaatsvinden. Mocht Duitslands grootste IT-leverancier een overname doen, dan koopt het liever een cloudbedrijf. In het zakelijke portfolio van Software AG is het bedrijf uit Walldorf niet geïnteresseerd.

Kelderende koers

Software AG is Duitslands tweede grootste softwarebedrijf, is in meer dan 70 landen actief en heeft wereldwijd meer dan 10.000 klanten. De specialist in software voor business process management (BPM) waarschuwde onlangs voor tegenvallende cijfers en zag daarop de koers van het aandeel kelderen.

Waarschijnlijk moet het bedrijf verlies boeken, terwijl vorig jaar nog een groei van 12 tot 18 procent werd voorzien. Vrijdag werd de handel in het aandeel op de beurs van Frankfurt stopgezet nadat geruchten over een overname door SAP steeds sterker werden.

Wel geld beschikbaar, maar niet voor concurrent

CFO Luka Mucic van SAP laat nu weten dat hij een overname van Software AG uitsluit. SAP heeft volgens de financieel topman afgelopen tijd voldoende strategische overnames gedaan, al zouden er in de oorlogskas nog wel middelen voorhanden zijn om een nieuwe aankoop te doen. Mocht zo'n aankoop worden gedaan, dan gebeurt dat op vlak van cloud.