Het gaat om een Duitstalige worm die mikt op liefhebbers van de animatieserie SouthPark. Verspreiding gebeurt net als bij de beroemde 'Love Bug' via het adresboek van mailprogramma Outlook. Veel schade richt SouthPark niet aan. Volgens Computer Associates worden enkele bestanden op de harde schijf geplaatst, één daarvan blijft doorgroeien tot de schijf vol zit.

De nieuwe worm is gesignaleerd in Duitsland en in Oostenrijk en heeft niets te maken met de al wijd verspreide PrettyPark-worm. De gebruiker krijgt een mailtje met als onderwerp 'Servus Alter' (Hé jij daar). In het bericht staat de boodschap: 'Hier ist das Spiel, das du unbedingt wolltest!;-)' (Hier is het spel dat je absoluut wilt hebben).

Aangehangen is een bestand met de naam SouthPark.exe. In tegenstelling tot I Love You bezorgt SouthPark dus een executable, of programmabestand. Dat maakt het volgens een zegsman van Computer Associates extra gevaarlijk. Computergebruikers kennen dergelijke bestanden en zouden het daarom snel openen, zo vertelde hij persbureau Reuters.Eerdere relevante berichten: 270.000 Nederlanders ontvingen I Love You (10 mei 2000) Pretty Park maakt comeback onder naam South Park (06 maart 2000) PrettyPark vermenigvuldigt zich flink (08 juni 1999) PrettyPark-virus zorgt voor onrust (07 juni 1999)