De verdachte, Kejdi S., organiseerde in het dagelijks leven feesten en verkocht daarnaast via de site selbstmord.com pillen om zelfmoord te plegen. De pillen bestonden uit bestanddelen van 'tranquilizers' en stoffen om epilepsie tegen te gaan.

Door pillen die S. heeft verkocht, zijn zeker zes mensen overleden zijn en zijn er zeven in een coma geraakt. De verdachte heeft dit weekeinde tegenover de politie zijn daden bekend, schrijft de Duitse krant Bild. Hij zou op het idee voor de website zijn gekomen, toen een vriend van hem een zelfmoordpoging had gedaan.

De verdachte verklaarde via zijn advocaat dat hij gelooft in twee werelden die parallel naast elkaar bestaan. Eentje waarin wordt gefeest en de andere, de internetwereld, waar de mensen rondstruinen die levensmoe zijn.

S. kan een gevangenisstraf krijgen van maximaal tien jaar wegens het verstrekken van de dodelijke pillen dat in strijd is met medische wetten. De verdachte kan niet worden veroordeeld voor hulp bij zelfdoding omdat dit volgens de Duitse wet niet strafbaar is.