Yahoo heeft serieuze problemen na het overgaan op de vernieuwde interface. Vorige week dinsdag gooide de Amerikaanse mailaanbieder zowel zijn uiterlijk als een deel van de functionaliteiten op de schop. Maar de daaropvolgende dagen klagen gebruikers over de hele wereld over bugs, het missen van basisfunctionaliteit en onlogisch geplaatste knoppen, merkt technieuwssite ZDNet op.

Vermiste e-mails

De klachten komen binnen op het gebruikersforum, waar al bijna 4000 posts staan verdeeld over 200 pagina’s. Zo stelt één van de klagers dat de delete-knop in de nieuwe interface “gevaarlijk” dicht naast naam van de verzender staat, waardoor per ongeluk mails worden verwijderd.

Klik voor groot

Velen missen de tabbladen in het nieuwe design. Andere gebruikers krijgen geen mails meer binnen van gekoppelde maildiensten of zelfs helemaal geen mails meer. Ook duiken er klachten op over opeens verdwenen e-mails.

Net kleiner dan Gmail

Yahoo heeft ongeveer 289 miljoen actieve gebruikers, volgens de gegevens van marktmeter ComScore. Dat is wereldwijd gezien net minder dan Gmail, dat 304 miljoen gebruikers telt. Op Twitter klagen ook Nederlanders over de slecht geïmplementeerde wijzigingen: