Onbeperkt stemmen vanaf één ip-adres is niet langer toegestaan. "We zijn er echter achter gekomen dat er weer eens vals gespeeld wordt", schrijft de organisatie van de 'Dutch Bloggies' op haar site.

Volgens organisator About:blank maken stemmers misbruik van de regel dat er meerdere stemmen mogen worden uitgebracht vanaf één ip-adres. "Het kan niet zo zijn dat honderd mensen vanaf dezelfde computer op hetzelfde weblog stemmen", stelt About:blank. Daarom geldt vanaf nu de regel dat er maximaal vijf keer op een weblog mag worden gestemd vanaf één ip-adres.

Het is niet voor het eerst dat de 'Dutch Bloggies' te maken krijgen met fraude. "Al vier jaar lang organiseert About:blank de Dutch Bloggies en al vier jaar lang worden er pogingen ondernomen de verkiezingen te corrumperen. Het lijkt inherent aan de verkiezingen te zijn", aldus de organisatie.

De uitslag van de 'Dutch Bloggies' is vaak onderwerp van discussie. Weblogs met veel bezoekers (zoals Geenstijl en Retecool) gingen er in het verleden vaak met de meeste prijzen vandoor. Dit tot onvrede van andere bloggers die menen dat zij een beter weblog hebben. Ook de organisatie is niet altijd even blij met de uitkomst.