Op de CeBIT technologiebeurs presenteerde de dvd+rw alliantie zich als een sterk front. Belangrijke spelers in de markt als Philips, Hewlett Packard en Sony voeren het aantal producten dat gebaseerd is op deze standaard in de loop van dit jaar verder op en het aantal bedrijven dat zich sterk maakt voor de techniek groeit gestaag. De Dvd+rw Alliance richt zich voor een belangrijk deel op de consumentenmarkt. Door zoveel mogelijk (bestaande cd-rom) technieken uitwisselbaar te maken met dvd+rw hoopt de groep dat dvd+rw uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen. Zo staan de dvd+rw/+r branders gebruikers toe zowel cd's als dvd's op te nemen met één apparaat. Daarnaast staat de integratie van de Mount Rainier-specificatie het toe dat de dvd-recorder gezien kan worden als een diskettestation. Bestanden kunnen meteen op een dvd gebrand worden zonder tussenkomst van een brandprogramma.

Producten

De diverse elektronicaconcerns uit de Dvd+rw Alliance bereiden een waar offensief voor. De komende maanden wordt de markt overspoeld met nieuwe dvd+rw producten voor zowel de personal computermarkt als voor in de huiskamer. Vanaf april verkoopt Hewlett Packard de interne DVD Writer 200i voor 499 dollar. Een externe versie is 100 dollar duurder. Ook Philips komt in april met een interne dvd-brander (de DVDRW228). Dit apparaat gaat in Europa 699 euro kosten. Sony brengt in mei een aantal branders op de markt die in Europa rond de 549 euro gaan kosten. De apparaten die Sony aan gaat bieden zijn aanvankelijk nog van Ricoh, maar het elektronicaconcern is van plan later dit jaar zijn eigen recorders te gaan produceren. Voor de huiskamer heeft Philips al een dvd-recorder. Die wordt in april aangevuld met de DVDR980 (1299 euro) en de DVDR985 voor 1399 euro. Andere fabrikanten als Fujitsu Siemens en Ricoh komen later dit jaar ook met hun eigen branders.

Oorlog om standaard

De door de alliantie gepromote dvd+rw techniek is een systeem dat niet officieel erkend is door het Dvd Forum, de autoriteit die waakt over de algemene dvd-standaard. Het forum ziet dvd-rw voorlopig als enige standaard. De belangrijkste fabrikant achter deze techniek is Pioneer. De Dvd+rw Alliance staat op dit moment echter een stuk sterker dan zijn tegenstander. Met fabrikanten als Sony, Philips, Thomson, Hewlett-Packard en Yamaha achter zich maakt het systeem een goede kans op de consumentenmarkt.