De Taiwanese schermfabrikant Prime View International (PVI) wil nog dit jaar enkele nieuwe schermen op de markt brengen. Het gaat om een kleurenscherm, een scherm met een paginaverversing die snel genoeg is om ook animaties af te spelen en een beter touchscreen, schrijft de krant Digitimes. De schermen die kleuren en animaties aankunnen komen nog voor het eind van het jaar op de markt, aldus PVI-bestuursvoorzitter Scott Liu.

PVI, dat vorig jaar het Amerikaanse E Ink overnam, werkt ook aan een nieuw buigbaar display. Het aanraakscherm heeft sensoren achter het display. Hierdoor ontstaat minder reflectie dan bij schermen die bijvoorbeeld door de Sony Reader Touch worden gebruikt, waarbij de drukgevoelige laag bovenop het scherm zit.

Liquavista

Philips-spinoff Liquavista maakt ook kleurenschermen voor e-readres maar gebruikt een andere displaytechniek: electrowetting. Het Eindhovense bedrijf demonstreerde het scherm tijdens de CES in Las Vegas vorige maand. Liquavista heeft eveneens schermen met hogere ververssnelheden in de maak. Apparaten met electrowetting worden begin 2011 op de markt verwacht.

Philips verkocht zijn elektronische papierafdeling in 2005 aan PVI. Het Taiwanese bedrijf nam in juni het Amerikaanse E Ink over voor circa 215 miljoen dollar.