Ook toekomstige bewoners van Mars moeten op het Internet kunnen inloggen. Vincent Serf, een van de grondleggers van het wereldwijde netwerk, wil TCP/IP (het protocol dat computers van verschillende makelij met elkaar laat communiceren) vervangen door ICP. Het Interplanetary Channel Protocol moet ruimtereizigers in staat stellen om vanuit iedere hoek van het zonnestelsel e-mail te lezen, te chatten met het thuisfront op aarde en de Beste Bits op Saturnus te kunnen downloaden. De Amerikaanse overheid is al drukdoende om cyberspace in de echte kosmos mogelijk te maken, aldus Cerf.

582 Nederlanders die ooit hebben meegedaan aan het Amerikaanse pyramidespel Fortuna Alliance krijgen een deel van hun inzet terug. De Federal Trade Commission heeft deze week voor drie miljoen dollar aan checks de deur uitgedaan aan slachtoffers van deze via Internet opgezette zwendelpraktijk. Het geld is afkomstig van twee bankrekeningen in het Caribische gebied, die door justitie werden bevroren toen de organisatoren van het spel voor de rechter werden gedaagd. De 582 Nederlandse deelnemers krijgen in totaal iets meer dan 200.000 dollar te verdelen. 106 Belgische spelers krijgen gezamenlijk 47.000 dollar retour. Hoeveel ze hadden ingezet is niet bekend.

De Amerikaanse overheid en het bedrijfsleven hebben afzonderlijk van elkaar voorstellen gepresenteerd voor de bescherming van de privacy van Internet-gebruikers. Die moeten de garantie krijgen dat gegevens die ze op websites achterlaten niet worden misbruikt. Het plan van de regering is opgesteld door de Federal Trade Commission, een waakhond voor de consument in de VS en vraagt om de wettelijke regeling van de privacybescherming. De Online Privacy Alliance is een bondgenootschap van bedrijven, die wil dat deze zaak wordt overgelaten aan particuliere bewakers zoals TRUSTe en het Better Business Bureau (BBB). De Alliance wil dat websites keurmerken krijgen, zodat bezoekers kunnen zien of hun gegevens er veilig zijn.

De komende versie van het webopmaakpakket van Microsoft, FrontPage 2000, zal direct bestanden kunnen uitwisselen met Office 2000. Dat blijkt uit een voorproefje dat de softwarereus deze week heeft laten zien. Documenten die in Office worden gemaakt kunnen direct op een FrontPage-site worden bewaard: het programma herkent nieuwe bestanden en zal ze automatisch hyperlinken. Om bestanden uit te wisselen maakt FrontPage gebruik van XML, eXtensible Markup Language. Dat maakt de uitvoer van bijvoorbeeld werkbladen in Excel naar statische afbeeldingen overbodig. Met FrontPage 2000 kunnen ook intranet en extranet worden bediend, inclusief beveiligingsmechanisme die onbevoegden buiten de deur houdt. Ook kunnen teams aan webpagina's werken. FrontPage verschijnt in één versie die twaalf talen ondersteunt.