Dat ontdekte de redactie van dagblad Trouw. De Consumentenbond is woedend, een woordvoerder noemt het 'schandelijk'.

KPN erkent de fout en belooft die te herstellen. "Op de kortst mogelijke termijn worden de priv├ęgegevens uit de gids verwijderd," aldus een woordvoerder tegen Trouw. "Sinds de lancering van deze gids in 1997 is dit euvel ons nooit opgevallen. Klachten hebben we nooit gehad."

Via www.emailgids.kpn-telecom.nl kan gezocht worden naar e-mailadressen van Het Net-gebruikers. Na het intikken van een achternaam verschijnt een hele lijst gegevens. Naast voornaam, achternaam en het e-mailadres staat een knop voor 'meer info'. Een klik genereert een venster met het volledige adres en telefoonnummer van de Het Net-gebruiker.

Volgens Trouw worden ook gegevens getoond van mensen met geheime telefoonnummers. De krant schrijft dat zelfs geboortedata worden prijsgegeven door de e-mailgids. Dat is nu niet meer het geval.

KPN stelt dat haar klanten zelf toestemming hebben verleend voor de publicatie van de gegevens. Het Net biedt alle gebruikers namelijk de optie voor opname van adresgegevens in de e-mailgids. Dat het daarbij ook gaat om telefoonnummers, dus ook geheime nummers, meldt KPN niet. "Het is onduidelijk, dat zullen we veranderen," aldus de KPN-woordvoerder.