Dat stelt directeur Reinier Muller in een nu uitgegeven verklaring. Begin deze week staakte e-PrivateOffice zijn dienstverlening aan Eneco, waardoor enkele onderdelen van het energiebedrijf zonder internet en applicaties kwamen te zitten. Het bedrijf e-PrivateOffice levert diensten op het gebied van hosted applicaties. Een van de klanten was Econcern, dat vorige maand failliet ging.

Eerst doorleveren

Daardoor kon e-PrivateOffice fluiten naar een openstaande vordering van 1,3 miljoen euro. Energiebedrijf Eneco heeft onderdelen van Econcern overgenomen. Die onderdelen bleven gebruik maken van de diensten van e-PrivateOffice, terwijl de vordering van 1,3 miljoen euro nog immer openstond.

Daarop besloot directeur Reinier Muller van e-PrivateOffice de diensten aan die onderdelen van Eneco toch te staken. Daardoor konden werknemers feitelijk niet meer werken, aangezien een groot deel van de gebruikte applicaties gehost werden door e-PrivateOffice. Eerder had de ict-dienstverlener juist besloten niet de stekker eruit te trekken, in afwachting van de faillisementsprocedure.

Wie betaalt?

Volgens de nu gepubliceerde verklaring van Muller is er duidelijkheid over de betaling voor de levering van de diensten nadat Econcern surseillance van betaling aanvroeg, waarna Eneco delen daarvan overnam. Daarnaast is de vordering van 1,3 miljoen euro op Econcern 'erkend', zegt Muller in die verklaring.

Onduidelijk is wie die vordering nu heeft erkend. Ook zegt Muller in de verklaring niet wat de duidelijkheid over de betaling precies inhoudt. Aangenomen mag worden dat de betaling voor de diensten van e-PrivateOffice aan de onderdelen van Eneco door het energiebedrijf zelf worden gedaan. Muller was nog niet voor nader commentaar beschikbaar.

Bron: Channelworld.

Update:

Muller heeft later gereageerd. Hij zegt in een toelichting hierop aan Channelworld dat doorslaggevend was dat de curator deze dinsdag uiteindelijk contact opnam. "We wilden voor afgelopen vrijdag duidelijkheid hebben over de juridische status van onze vordering op Econcern, maar tot gisteren hebben we niets van hem gehoord", zegt Muller. "Nu heeft hij in een fax de rechstgeldigheid van onze claim erkend."

Muller zegt verder dat hij verwacht dat uit de verkoop van de Econcern-onderdelen een positief saldo komt. "Daarom is de erkenning van onze claim zo belangrijk."

Hoe het nu verder gaat, is ook voor Muller onduidelijk. "De curator zegt dat hij een maand kan vooruitzien. Dus ga ik per maand evalueren hoe we hierin verder gaan." Ook de juridische verhoudingen zijn troebel. e-PrivateOffice levert nu diensten aan onderdelen van Eneco, maar heeft geen contractuele band met dat energiebedrijf. Betaling van die diensten moet dus gebeuren via de curator. Muller zegt wel het tarief te hebben verhoogd.