De werking van AdCommerce lijkt sterk op die van Google's AdWords. Hierbij kunnen adverteerders bieden op trefwoorden, waarbij het hoogste bod het beste getoond wordt.

eBay kondigde de lancering van het nieuwe advertentieprogramma deze week aan. Voorheen maakte eBay gebruik van AdWords, maar nu neemt het de exploitatie van betaalde zoekadvertenties in eigen hand.

Artikelen promoten

De basis van AdCommerce is nagenoeg hetzelfde. Verkopers die producten op eBay aanbieden kunnen deze promoten binnen de zoekresultaten van eBay met behulp van tekstadvertenties. Verkopers kunnen daarbij zelf aangeven hoeveel geld ze willen betalen per klik en kunnen naast tekst ook kleine afbeeldingen plaatsen om extra op te vallen. Daarnaast is het ook mogelijk om advertenties niet op zoekwoord te laten weergeven, maar binnen een hele categorie of subcategorie.

Niet beschikbaar voor iedereen

Overigens is het systeem op dit moment niet beschikbaar voor alle gebruikers van eBay, maar alleen voor gebruikers die een standaard of hogere ranking hebben voor de doorzoekbaarheid van hun producten (Best Match). Het platform is bovendien alleen in VS gelanceerd.

Of AdCommerce, dat op dit moment alleen nog werkt binnen de site van eBay in de toekomst ook ingezet zal (kunnen) worden op andere internetsites, is nog niet bekend.