In het vierde kwartaal van 2009 groeide de omzet het Amerikaanse bedrijf naar 2,4 miljard dollar, 16 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2008. Dat is fors meer dan analisten hadden verwacht. De winst steeg met 9 procent naar 585 miljoen dollar.

De omzetgroei is vooral te danken aan de "buitengewone prestatie" van PayPal, zegt eBay-ceo. Afgelopen kwartaal (pdf) heeft PayPal voor het eerst meer dan 20 miljard dollar aan betalingsverkeer verwerkt. Het betaalvolume is in één jaar gegroeid met 34 procent.

In schaduw van iDeal

In Nederland staat PayPal nog in de schaduw van iDeal, vooral omdat Nederlanders relatief veel gebruikmaken van internetbankieren. Daarom prefereert het gros van de Nederlanders iDeal als online betaalmethode. Daarom zijn webwinkels niet zo geneigd om ook PayPal als betaalmethode aan te bieden.

De andere grote divisie van eBay - Marketplaces (eBay, Marktplaats, etc.) - zag de omzet in een jaar tijd met 15 procent groeien. Bij de eBay-divisie 'Communications' (Skype), waarvan in november 70 procent is verkocht, werd 112 miljoen dollar omzet gedraaid.