Het bedrijf, bekend van zijn voip-diensten, ontvangt 2,6 miljard dollar in contanten en aandelen. EBay betaalt nog eens 1,5 miljard dollar als de financiële doelstellingen in 2008 en 2009 worden bereikt. Hiermee komt de totale overnamesom op ongeveer 4,1 miljard dollar.

"Door eBay en Paypal, de twee grootste e-commercebedrijven, samen te voegen met het grootste voip-bedrijf, creëren we een bijzonder sterke omgeving voor het online zakendoen", stelt eBay-directeur Meg Whitman. De zogeheten 'pay-per-call'-communicatie van Skype past volgens haar goed in de e-commercestrategie van het veilinghuis.

Volgens Whitman kunnen ook de andere bedrijven die in het verleden door eBay zijn ingelijfd, waaronder Marktplaats.nl, profiteren van de overname van Skype. Marktplaats werd in november voor 225 miljoen euro overgenomen.

Skype is in 2002 opgericht door Niklas Zennström en Janus Friis die eerder Kazaa bedachten. Het bedrijf telt op dit moment 54 miljoen geregistreerde gebruikers in 225 landen. De overname van Skype kan naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.