Ebay Express is een nieuwe winkel waar gebruikers direct - voornamelijk nieuwe - producten kunnen kopen zonder te hoeven bieden. De winkel die nu toegankelijk is, is echter wel een preview--versie, bedoeld om feedback van kopers en verkopers te verzamelen en de winkel te verbeteren.

Met dit nieuwe concept wil het bedrijf tegemoet komen aan de groep gebruikers die internetveilingen risicovoller, ingewikkelder en tijdrovender vinden dan gewone webwinkels zoals Amazon.com.

Op Ebay Express kunnen verkopers met de beste waarderingen en de nodige ervaring iets aanbieden. De gekochte producten kunnen worden afgerekend met een creditcard en via Paypal.

De opening van de internetwinkel met vaste prijzen komt niet onverwacht. Vorige week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers zei Ebay-directeur Meg Whitman al dat de eerste Ebay Express deze week zijn deuren zou openen.

Wanneer de Nederlandse Ebay Express van start gaat, is niet bekend. "Ebay Express is nu in de VS gelanceerd om feedback te krijgen. Op basis van deze analyses wordt bekeken wanneer er wordt uitgebreid naar landen buiten de VS", zo laat een woordvoerster van Ebay Nederland weten. "Er is nog geen concrete datum bekend."