De financiële site Barrons.com meldt dat eBay zware tijden tegemoet gaat. De verhoogde tarieven die eBay aan verkopers vraagt en de kwakkelende economie zouden het bedrijf geen goed doen. Ook de sterke daling van de dollarkoers in de afgelopen jaren is voor eBay ongustig. De firma vertrouwt voor meer dan de helft van zijn omzet op inkomsten uit het buitenland.

Maar dat is nog niet het ergste. Volgens analisten van Wedge Partners gaat het zo slecht met eBay dat het bedrijf voorbereidingen treft om 10 procent van zijn personeel te ontslaan.

De New York Times meldt dat een woordvoerder van eBay: "geen commentaar geeft op geruchten op speculatie", maar dat de situatie er desondanks niet rooskleurig uitziet voor de veilingsite. Jeffrey Lindsay, een analist voor Bernstein research, verklaarde tegenover de site dat eBay waarschijnlijk niet de enige site is waar er malaise dreigt: "bijna elk internetbedrijf dat een snelle groei heeft doorgemaakt in de afgelopen paar jaar, heeft nu gewoon teveel werknemers rondlopen".