De reactie komt nadat Google een feest had aangekondigd dat donderdagavond in Boston zou plaatsvinden. Op dat moment houdt Ebay in dezelfde stad de Ebay Live-conferentie, een jaarlijkse bijeenkomst voor Ebay-handelaren.

Bronnen melden echter dat Google zich richtte op Ebay-verkopers die boos zijn op de internetveiling omdat deze blijft weigeren om Google's betaaldienst Checkout te accepteren.

Ebay-woordvoerder Hani Durzy ontkent overigens dat het weigeren van Google's Checkout een poging is om zijn eigen betaalsysteem Paypal te beschermen. "Checkout is een jaar geleden geïntroduceerd en heeft zich nog onvoldoende bewezen", aldus Durzy.

Het intrekken van de campagne bij Google Adwords US omschrijft de woordvoerder als 'een actie in een doorlopend experiment waarbij wordt gezocht naar de beste advertentie- en marketingbestedingen'. Overigens geeft Durzy wel toe dat het feest van Google niet in goede aarde viel bij Ebay.

Het terugtrekken van de Ebay-advertenties van Google Adwords is een forse aderlating voor Google. Volgens cijfers van het Amerikaanse bureau Comscore Networks werden de betaalde Google-advertenties van Ebay in maart al 802 miljoen keer getoond. Dat komt neer op ruim 4 procent van het totaal aantal advertentievertoningen.

Google heeft zijn geplande feest inmiddels afgelast.