Met Ebuddy kunnen gebruikers via hun browser tegelijk inloggen op hun accounts van Live Messenger, AIM en Yahoo Messenger. Nieuw is dat het programma is gebaseerd op Ajax-technologie en zo 'meer het applicatiegevoel geeft', zo vertelt Onno Bakker, één van de oprichters van het bedrijf, tegenover Webwereld.

Binnen enkele maanden worden ook de netwerken van ICQ en Google Talk aan het programma toegevoegd. Ook wordt er nog gewerkt aan de mogelijkheid om chatgesprekken op te slaan.

Overigens is niet alleen de webmessenger vernieuwd, ook is er een nieuwe versie beschikbaar van de mobiele Ebuddy. Dit programma is een J2ME-applicatie die volgens Bakker weinig eisen stelt aan het mobieltje. "Ik denk dat 80 procent van de huidige mobiele telefoons het programma kan draaien." Maar een flatfee-abonnement wordt wel aangeraden omdat het mobiel chatten anders wel duur kan uitvallen, waarschuwt Bakker.

Brazilianen

De site van Ebuddy trekt op dit moment ongeveer elf miljoen unieke bezoekers per maand, aldus Bakker. De instant messenger blijkt het populairste bij Brazilianen, gevolgd door Britten en Nederlanders.

Het bedrijf verdient geld aan de advertenties in de chatomgeving. Ook wordt bij het eerste verzonden im-bericht een boodschap van het bedrijf verstuurd: 'I am using a web messenger. :-) support: http://www.ebuddy.com'.

Het bedrijf Ebuddy ging ongeveer drie jaar geleden van start onder de naam E-messenger. Ongeveer een half jaar geleden werd de naam gewijzigd in Ebuddy. Bakker, die één van de drie oprichters is, was eerder betrokken bij internetfaxdienst Xoip, dat in augustus 2001 door Tiscali werd overgenomen.