Dat bevestigt een woordvoerster van de Europese Commissie (EC) tegen PC World. De aanvraag voor extra documentatie houdt in dat de dealine van 10 januari niet wordt gehaald en de deal niet voor die datum kan worden goedgekeurd. Een nieuwe deadline wordt pas bekend gemaakt nadat Google de documenten heeft overlegd.

Informatie ontbreekt

Wat er ontbreekt aan de informatie die Google heeft verstrekt wilde de Commissie niet zeggen. Wel zei de woordvoerster dat het om gegevens gaat die essentieel zijn om de de overname goed te kunnen evalueren. Google bevestigt het verzoek van de commissie en benadrukte dat het een routineuze procedure is.

De zoekgigant heeft "er vertrouwen in dat de commissie tot de conclusie gaat komen dat de acquisitie goed is voor de concurrentie". Google beloofde nauw te blijven samenwerken met de commissie.

Patenten

Het is niet de eerste keer dat Google meer informatie moet verstrekken over de deal. Ook de autoriteiten in de VS deden een verzoek om aanvullende informatie over de verschillende gevolgen van de deal. Google kondigde in augustus aan Motorola te willen overnemen. De deal zou vooral gericht zijn op de telefoonpatenten die Motorola heeft, die wil Google gebruiken om Android te verdedigen tegen patentdreigingen van Microsoft, Apple en anderen.

Google topman Eric Schmidt ontkende eerder deze maand dat patenten de hoofdreden is voor de geplande aankoop van Motorola. Het zou eerder een persoonlijke wens van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zijn, die altijd al iets met hardware wilden doen. Schmidt zei dat het enorme patentportfolio wel helpt. Google gaat die patenten alleen defensief inzetten, beloofde hij.