De Europese Commissie zou TomTom 'punten van bezwaar' hebben verzonden, waarin het aangeeft dat de overname waarschijnlijk tot hogere prijzen van digitale kaarten zal leiden, meldde persbureau Bloomberg vrijdag avond op basis van anonieme bronnen.

TomTom zal naar verwachting bereid zijn om toezeggingen te doen om alsnog goedkeuring te krijgen voor de overname. "De kans dat de deal doorgaat is erg hoog," zegt Robert Sanders, een analist van Dresdner Kleinwort tegen Bloomberg. "Het management zal al het noodzakelijke doen om de overname mogelijk te maken."

TomTom had geen commentaar.

Bezwaar

De navigatie-fabrikant heeft mag nog mondeling op de bezwaren reageren. De Commissie doet daarna uiterlijk 5 mei uitspraak.

TomTom bracht afgelopen zomer een bod uit op Tele Atlas. In oktober deed concurrent en wereldwijd martkleider Garmin een tegenbod, wat TomTom dwong om zijn overnamebod met ruim een miljard euro te verhogen. Tegen de huidige beurskoersen is het bod nog zo'n 2 miljard euro waard. Garmin wilde niet afhankelijk zijn van de TomTom-kaarten en heeft inmiddels een contract gesloten met NavTeq, een onderdeel van Nokia.