Dat heeft de 22-jarige computerdeskundige meegedeeld aan de redactie van de Belgische krant De Standaard en het elektriciteitsbedrijf Electrabel.

De computerkraker zegt geschrokken te zijn van de toenadering van het nutsbedrijf. Een woordvoerder van Electrabel verklaarde dat het bedrijf wel wil weten wat de zwakke plekken van het computersysteem zijn.

Het elektriciteitsbedrijf en 'de echte ReDaTtAcK' hebben afgesproken dat de hacker zal pogen in te breken op het netwerk en wanneer hem dat lukt zal hij 'een visitekaartje' achterlaten, zonder schade te berokkenen.

De Standaard vindt dat het er sterk op lijkt dat de computerkraker zich 'met deze overeenkomst bij voorbaat heeft willen indekken'. "Beweerde hij maandag nog dat hij het hele net zou platleggen, dan klonk het gisteren al dat hij helemaal niet zeker was dat hij het computersysteem van Electrabel wel zou kunnen kraken," schrijft de krant.

Naast het dreigement de stroom af te sluiten kondigde de hacker ook aan geheime telefoonnummers te zullen publiceren. (Zie nieuws van 28 september.) Telefoonbedrijf Belgacom pikt dat niet en zal een aanklacht tegen de man indienen. De 16 nummers die de hacker publiceerde kwamen uit een openbaar bestand.

ReDaTtAcK, niet 'de echte' maar wel diegene die de alias als eerste bezigde en onder meer inbrak bij de Generale Bank, liet deze week ook van zich horen. Hij kraakte de site van Planet Internet België.

De Belgische zuster van Planet Internet dient geen aanklacht in. Met hulp van de hacker is de beveiliging van het systeem verbeterd.