De BR-6641 kost 639 Amerikaanse dollars en is voorzien van één LAN-poort en vier WAN-poorten voor het vergroten van de bandbreedte. De router onderscheidt zich door de ondersteuning voor zowel Inbound als Outbound load balancing dat via bytes, packets en sessies plaatsvindt. “Met behulp van real-time load sharing en load balancing, zorgt de intelligente routing ervoor dat de snelste en beste beschikbare verbinding gebruikt wordt”, stelt Edimax Technology.

Volgens Edimax zorgt de Inbound load balancing-functie voor een optimale en snelle verbinding voor remote-gebruikers die toegang hebben tot het interne netwerk waar bestanden en gegevens worden opgehaald. Ook ondersteunt de router policy-based bandbreedte-beheer en Quality-of-Service-functionaliteit (QoS). “De QoS-functionaliteit zorgt ervoor dat kritische diensten en gegevensstromen voorrang krijgen en dat de beschikbare bandbreedte per verbinding kan worden ingesteld”, zegt Edimax.

Voor een back-up van de internetverbinding, is de router voorzien van Outbound Fault Tolerance. Deze functie zorgt ervoor dat netwerkverkeer wordt omgeleid naar de overige verbindingen als er een verbinding wegvalt. Zodra de weggevallen link weer beschikbaar is, wordt het netwerkverkeer weer verdeeld over alle verbindingen. Ter beveiliging van het netwerk ondersteunt de BR-6641, virtual server, Multi-DMZ en Acces Control list functies. Tevens ondersteunt de router VPN pass trough (PPTP/IPSec) en PPTP client.

Bron: Techworld