- "We leven in één Europa, maar laten we eerlijk zijn: in Rotterdam of Leiden lijkt Osnabrück of Keulen ver weg. Andere taal, architektuur en andere kijk op de wereld. Maar hoe zit het als je direct aan de grens woont? Als je '0049' moet draaien als je met je buurman wilt bellen die maar 20 meter verderop woont, en die nog nooit van Veronica, Sinterklaas of Pindakaas heeft gehoord?", zo lezen we op Merkwaardige Grensplaatsen, met foto's van de Nederlands-Duitse grens, onze grens met België en andere rijksgrenzen in Europa.
http://members.tripodnet.nl/grenze - Op de Wijkagentenpagina, waarop te pas en te onpas met dt's wordt gestrooid, kun je wellicht de webhalte van de wijkagent uit je eigen buurt vinden. We zeggen 'wellicht' omdat de Wijkagentenpagina nog fors wat uitbreiding behoeft. En daar kun jij eventueel aan meewerken.
http://wijkagentenpagina.fol.nl In de tuin van Rita voelen allerlei dieren zich thuis zoals eenden, mussen, meesjes, merels, libelles, kikkers, konijnen en in de winter een roodborstje, winterkoninkje en soms een vink of groenling. Via link naar haar live webcam kun je planten zien groeien. Of eh...
http://members.brabant.chello.nl/~m.vanzwam - Het leuke van het wereldwijde web is dat iedereen er zijn ei kwijt kan. Zo heeft ene Gino zich helemaal uitgeleefd op een Nederlandstalige webhalte die is gewijd aan het legendarische gevechtsvliegtuig Spitfire. Zonder dit type jager was de Battle for Britain wellicht door onze Westerburen verloren en had de wereld er nu misschien heel anders uitgezien.
http://home.concepts.nl/~gjhescho - Voor Cyber Kids:
Je zult het haast niet geloven, maar ze bestaan echt: de anatomisch onverantwoorde –want te korte armen en te lange benen- Barbiepoppen zijn er ook in Hollandse klederdracht. Kijk maar op de webhalte Barbie in Holland.
http://www.barbieinholland.nl