- Op de webhalte Het verleden in beeld vind je historisch beeldmateriaal van schepen en beroepen, van aanzegger tot zilverdraadtrekker. Deze plaatjes en foto's zijn vrij van rechten, dus je kunt ze in je publicaties gebruiken.
http://geneaknowhow.net/in/beeld.htm - "Ik bevroor bij de gedachte dat ik mijn kinderen op de schoorsteen moest zetten als ik aan het werk was." Aan het woord is de Belgische carrièrevrouw, die om onduidelijke redenen op het werk geen jeans mag dragen en niet van treinen houdt. Voor dergelijke typetjes is het Belgische FemiStyle, "de site voor de hedendaagse moderne vrouw van vandaag", gemaakt. Op deze webhalte ook een tip over de omgang met huilende baby's: probeer te voorkomen dat ie gaat huilen. Zo'n handige tip krijg je overigens niet over menstruatie, een onderwerp dat in België nog steeds een taboe blijkt te zijn.
http://www.femistyle.be/nl/index_nl.shtml - Linksom wijst je graag de weg naar het Kartografisch Tijdschrift. Dit periodiek "probeert iedereen die met geografische informatie werkt of belangstelling heeft voor kaarten te informeren, en is daarnaast het bindmiddel van de Nederlandse Vereniging voor Kartografie".
http://www.kartografie.nl/kt/index.htm - De Stichting Werkgroep Vlieland wil het fraaie Waddeneiland niet ten prooi laten vallen aan de patat- en pilscultuur. Zo wil deze club niet dat er nog meer overnachtingplaatsen komen en ziet men graag dat de huizen in het dorp weer permanent worden bewoond. Want tweede huizen is deze werkgroep, die ook tegen industriële activiteiten is, een duindoorn in het oog.
http://www.werkgroep-vlieland.nl - Voor Cyber Kids:
Als je ziet hoe WC-papier er 500 keer vergroot uitziet, ga je er ernstig over nadenken hoe je andere hulpmiddelen kunt inzetten na een sanitaire stop. Op de poepgoeie webhalte Sanning Electron Microscope kom je wel meer eh...... interessante zaken tegen.
http://www.mos.org/sln/SEM/index.html