In maart ging 10,05 procent van alle surfers het internet op met Firefox. In februari lag dit percentage nog op 9,75 procent.

Microsofts Internet Explorer gaat met 84,7 procent nog steeds aan kop. Na Firefox volgen Safari (3,19 procent), Netscape (1,05 procent) en Opera (0,54 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Net Applications, dat gegevens van zo'n 40.000 sites tot zijn beschikking heeft.

Het aandeel van Mozilla groeide het afgelopen jaar met 3,34 procent. De 'sterke features', agressieve productontwikkeling en het open-sourceplatform zijn daar de belangrijkste oorzaken van, zo beweert Net Applications. Het aandeel van Microsoft daalde het afgelopen jaar met 3,89 procent.

In januari bleek nog dat Firefox zeer populair is in Europa. In Finland maakt maar liefst 38,4 procent gebruik van de browser. Sloveni├ź en Duitland staan met 35,5 en 30,7 procent op een tweede en derde plek. Nederland blijft in vergelijking met andere Europese landen achter, maar zit met 10,2 procent net boven het wereldwijde gemiddelde.

Overigens maakt 32 procent van de Webwereld-lezers gebruik van Firefox.