De handel bij bitcoin-wisselkantoor Mt. Gox verkeert al een behoorlijke tijd in een impasse. De Japanse exchange is al sinds 7 februari niet in staat om transacties te verwerken, naar eigen zeggen vanwege gemanipuleerde code. Sindsdien zijn ook withdrawals niet mogelijk. De community is sindsdien woedend, zo schreef Coincourant.nl eerder deze maand.

Sommige van hen zijn zelfs zo woedend dat zij van Londen naar Japan vlogen. Kolin Burges, een voormalige software-ontwikkelaar uit Londen, en mede-protesteerder Aaron -die verder anoniem wil blijven- claimen beide honderden bitcoins kwijt te zijn door het huidige falen van Mt. Gox. Omdat het om een dusdanig hoog bedrag gaat eisen zij antwoorden.

Verhuizing?

"Een belangrijk deel van mijn toekomst is verbonden met het geld dat in Mt. Gox zit", vertelt een boze Burges in een interview met Webwerelds zustersite PCWorld. Mt. Gox zelf komt voorlopig niet verder dan de (fysieke) verhuizing van het wisselkantoor, die het herstelproces zou belemmeren, zo schreven zij donderdag in een korte verklaring.